Elda på rätt sätt i braskamin
13 år 2 månader sedan #1108
av 175meier
Elda på rätt sätt i braskamin skapades av 175meier
Kontrollera rökgastempraturen:
Alltför heta rökgaser kan skada murade skorstenar eller förstöra isoleringen på stålrörsskorstenar.
De flesta rökkanaler är konstruerade för en rökgas tempratur på högst 350 grader.
Du måste därför kontrollera hur hög rökgastempraturen är. Ett sätt är att mäta yttertempraturen på
skorstenen i bjälklaget. Understiger tempraturen 60 grader är det ingen risk för överhettning.
Skorstenen ska inte ryka:
När det är varmt ute ska man bara se ett daller i luften ovanför skorstenen. Den enda gången skorstenen
ska ryka är när det är kallt ute. Då bildas en vit rök som består av vattenånga.
Gul eller grå rök betyder dålig kammin eller felaktig eldning, ex för lite lufttillförsel eller dålig ved.
Saxat ur Brandsäkerhet.
Hälsningar
Brandmästaren
Tomt 175
Alltför heta rökgaser kan skada murade skorstenar eller förstöra isoleringen på stålrörsskorstenar.
De flesta rökkanaler är konstruerade för en rökgas tempratur på högst 350 grader.
Du måste därför kontrollera hur hög rökgastempraturen är. Ett sätt är att mäta yttertempraturen på
skorstenen i bjälklaget. Understiger tempraturen 60 grader är det ingen risk för överhettning.
Skorstenen ska inte ryka:
När det är varmt ute ska man bara se ett daller i luften ovanför skorstenen. Den enda gången skorstenen
ska ryka är när det är kallt ute. Då bildas en vit rök som består av vattenånga.
Gul eller grå rök betyder dålig kammin eller felaktig eldning, ex för lite lufttillförsel eller dålig ved.
Saxat ur Brandsäkerhet.
Hälsningar
Brandmästaren
Tomt 175
Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.
Sidan laddades på: 0.108 sekunder